LINOLEUM

Linoleum wordt gemaakt voornamelijk van lijnzaadolie, dat wanneer er zuurstof aan toegevoegd wordt, tot een duurzaam materiaal wordt. Overige ingrediënten van linoleum zijn kurk, moutmeel en hars gewalst op jute. Dit resulteert in een slijtvaste oppervlak, wat een goede onderlaag biedt voornamelijk voor locaties waar veel op geleefd wordt (onder andere kantoren). Vanwege de manier waarop dit geconstrueerd wordt, is het gemakkelijk om verschillende motieven te maken omdat de olie gemengd kan worden met kleurstoffen.

 

REINIGEN

Kijk uit bij het reinigen dat er geen agressieve middelen worden gebruikt, dit zal de linoleumlaag, specifieker de lijnzaadolie, verwijderen. In het geval van vlekken, verwijder deze zo snel mogelijk, omdat deze substantie anders in de vloer kan trekken. Verder is het verstandig om regelmatig te dweilen met milde niet op zuur gebaseerde vloeistof. Wanneer de vloer, door de tijd, is verkleurd kan de vloer gewaxd worden om doffe plekken bij te werken (denk hierbij aan het assortiment van James).

 

VINYL OF LINOLEUM?

Bij het schoonmaken/reinigen van de vloer is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de vloer hetzij linoleum óf vinyl is. Vinyl mag met agressievere schoonmaakmiddelen schoongemaakt worden, omdat dit een puur synthetisch materiaal is. Linoleum is een natuurlijk product, op olie gebaseerd, waardoor de kans van oplossing bestaat. Om er zeker van te zijn welke van deze twee het is. Haal, bij een onopvallend gedeelte, met een scheermes, een klein laagje van de vloer af. Bij linoleum zal hetzelfde patroon zichtbaar blijven, bij vinyl niet.

 

LINOLEUMVLOER LEGGEN

Wanneer u heeft besloten zelf de vloer te leggen, denk er dan nóg een keer over na. Linoleum leggen is moeilijker dan bijvoorbeeld tapijt leggen, voornamelijk vanwege de vereiste van een absoluut egale ondervloer en dat linoleum kan scheuren. Dus absolute geduld en souplesse is vereist.

 

ALLERGIE INFORMATIE

Linoleum tegels, of banen, zijn een zeer goede keuze voor mensen met allergieën. De AAFA (Asthma and Allergy Foundation of America) adviseert mensen met astma en stof(mijt) allergieën.

De Tuin 9, 1611 KR Bovenkarspel |  06 - 14 77 43 01 | info@decorfloorsandwalls.nl