RAAMDECORATIE

 

DUETTE® RAAMDECORATIE

Door de honingraatstructuur zijn Duette® raamdecoraties zeer energiebesparend, warmtewerend en duurzaam. Duette® raamdecoraties zijn verkrijgbaar in vele kleuren en veel verschillende stoffen, zowel ondoorschijnend en semi-ondoorschijnend. Duette® raamdecoraties zijn uitermate geschikt voor zeer grote ramen, dakramen maar ook voor serres. Met Duette® raamdecoratie is optimale verduistering mogelijk.

 

PLISSE SHADES

Door de frisse en geplooide stoffen, die verkrijgbaar zijn in vele verschillende stijlen en kleuren, zijn Plissé Shades zeer decoratief en veelzijdig in gebruik. Plissé Shades zijn verkrijgbaar met sierlijke patronen en mooie structuren. Door gebruik van warmtereflecterende Topar coatings kan de Plissé Shades prima gebruikt worden als zonwering en is dus geschikt voor gebruik in een serre maar voor speciale raamvormen.

 

HORIZONTALE JALOEZIEËN

Wilt u controle over de intensiteit en richting van het licht, kies dan voor de horizontale jaloezieën. Tegenwoordig zijn horizontale jaloezieën in zeer veel kleuren, verschillende afwerkingen en lamelbreedtes te verkrijgen, om zo uw persoonlijke stijl in de ruimte door te voeren.

 

 

 

HOUTEN JALOEZIEËN

Door gebruik van houten jaloezieën haalt u sfeer in huis. De jaloezieën worden gemaakt van hardhout of bamboe. Doordat bamboe een zeer licht houtsoort is, is de jaloezie makkelijk op en neer te laten. De houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en door gebruik van een effen of decoratieve band creëert u een geheel. De jaloezieën zijn in vochtige ruimtes en bij schuine kanten te gebruiken zowel thuis als op kantoor.

 

ROLGORDIJNEN

Met gebruik van een rolgordijn heeft u de keus uit volledig verduisteren, transparant of prachtig gefilterd daglicht. Rolgordijnen zijn er in vele verschillende kleuren en dessins. U kunt zelfs uw rolgordijn personaliseren door te kiezen voor een eigen afbeelding. Een rolgordijn is handmatig via een ketting te bedienen, maar een veermechanisme of elektrisch behoren ook tot de mogelijkheid.

 

BLINDS

Blinds kunt u naar eigen wensen samenstellen, door gebruik van brede of smalle lamellen en de verschillende opties, zoals een privacy uitvoering, een ladderband, frontlijsten en een boven- en onderbak. De bediening van blinds vindt plaats via een bedieningskoord met tuimelkoord of een draadloos tuimelsysteem. De lamellen van blinds zijn gemaakt van hout en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

PANEELGORDIJNEN

Paneelgordijnen zijn ideaal voor grote ramen en tuindeuren, maar ook prima te gebruiken als kamerafscheiding. Uw kunt uw eigen paneel ontwerpen of kiezen uit de vele kleuren en dessins. U kunt een paneelgordijn prima gebruiken als scheidingswand, hiermee creëert u een moderne uitstraling in uw woning. Door genoeg zicht te behouden schuiven de panelen achter mekaar wanneer u ze openschuift.

 

LAMELLEN

Met verticale lamellen kunt u eenvoudig het daglicht en privacy regelen. Voor de lamellen heeft u de keus uit vele soorten stoffen, aluminium of pvc. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, hiermee creëert u een bepaalde sfeer in uw interieur. Verticale lamellen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen en met het uitgebreide assortiment aan kleuren en designs kunt u altijd wel wat vinden wat perfect bij uw inrichting past.

 

HORREN

Geniet ongestoord van frisse lucht met horren voor de ramen en deuren. Voor elk raam of deur is een hor verkrijgbaar zodat vervelende insecten geen kans krijgen binnen te komen. Om een hor perfect passend te maken bij uw interieur heeft u de keus uit verschillende soorten en kleuren frame en gaas. De horren worden bij ons voor u op maat gemaakt.

 

 

MULTISHADES

Met multishades heeft u een  controle over het daglicht en de privacy. Door de transparante en de niet-transparante banen langs mekaar heen te bewegen kunt u  variëren. Te verkrijgen in vele  hoogwaardige stoffen en kleuren, hierdoor kunt u  combineren, waardoor er altijd een combinatie te maken is die  bij uw interieur past. Multishades hebben een solide bedieningssysteem met keuze in standaard of design uitvoering.

 

GORDIJNEN

Met gordijnen voorkomt u tocht en kou van buiten, maar ook bieden gordijnen privacy. Ze zijn warmte-isolerend en verduisterend. Met gordijnen kunt u de sfeer en akoestiek in de ruimte bepalen. Er zijn verschillende ophangmogelijkheden voor gordijnen, denk aan: rails, roede of een spankabel. Gordijnen zijn in vele soorten stoffen, kleuren en motieven te verkrijgen, voor elk interieur is wel een passend gordijn te vinden.

 

VOUWGORDIJNEN

Met vouwgordijnen als raamdecoratie creëert u een warme uitstraling. Met de vele soorten stoffen, kleuren, dessins en materialen kunt u uw eigen vouwgordijn samenstellen. Mede door de verschillende opties kunt u aan uw vouwgordijn een persoonlijk tintje geven. Om het effect van UV-straling tegen te gaan, worden alle vouwgordijnen voorzien van een volant.

 

 

DUOROLGORDIJN

Zoekt u een raamdecoratie wat decoratief is en wat een functie heeft, dan is een duorolgordijn wat voor u. Met een duorolgordijn kunt u prima het daglicht en de privacy inkijk regelen. Duorolgordijnen zijn te verkrijgen met verschillende baanbreedtes. Zo zal een duorolgordijn met brede banen zeer decoratief eruit zien bij grote, brede ramen. Doordat de stoffen brandwerend zijn, zijn duorolgordijn geschikt voor in de keuken, slaapkamer of projecten.

 

VITRAGE

Door gebruik van vitrage komt er  veel licht binnen, maar de inkijk van buitenaf wordt beperkt. Vitrages worden vaak in combinatie met gordijnen als raamdecoratie gebruikt. Stoffen van vitrages zijn dunne, soepel vallende stoffen, die in veel  kleuren verkrijgbaar zijn. Met vitrages kun je het hele raam bedekken, maar het is ook mogelijk om ter decoratie een gedeelte te bedekken. De dikte bepaald de lichtinval en het zicht van buitenaf.

 

SHUTTERS

Shutters zijn niets anders dan houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Door te kiezen voor brede of smalle lamellen, creëert u een bepaalde sfeer in uw leefomgeving. U kunt shutters plaatsen voor alle soorten ramen, dakramen, grote of kleine ramen, ramen met speciale vormen. Shutters zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

 

CHILD SAFETY/KINDVEILIGHEIDWETGEVING

De Europese Commissie heeft per 1 september 2014 de regelgeving rond Child Safety voor raamdecoratie aangepast. Deze wet beschrijft de richtlijnen voor de lengte van de koorden bij raamdecoratie. De Algemene productveiligheden zijn wettelijk bepaald in de NEN norm 13120.

 

Plaatsen van raamdecoratie, met name de bedieningskoorden etc. is dus gebonden aan wettelijke normen. De medewerkers van de Decor Floors and Walls kunnen u exact vertellen welke oplossingen er zijn voor uw specifieke situatie.

 

 

De Tuin 9, 1611 KR Bovenkarspel |  06 - 14 77 43 01 | info@decorfloorsandwalls.nl