PVC

PVC stroken zijn flexibele stroken, die je kunt vergelijken met een laminaatplank. Een PVC strook bestaat uit verschillende lagen en de kwaliteit van deze lagen bepaald de levensduur van een PVC strook. Eigenlijk kun je zeggen dat een vloer van PVC stroken een kunststof parketvloer is. Een vloer van PVC stroken is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.

 

OPBOUW PVC STROKEN

Een PVC strook bestaat uit 3 verschillende lagen, de rug, filmlaag en de toplaag. De rug van een PVC strook is gemaakt van zuiver PVC, dit zorgt voor een technische kwaliteit van de vloer. De filmlaag is de werkelijke uitstraling van de pvc strook, u heeft een grote keuze in kleuren en dessins. De toplaag is de bovenste laag van een PVC strook, deze laag beschermt de PVC stroken tegen slijtage. Er zijn verschillende diktes in toplagen, bijvoorbeeld 0,3 mm wordt bij PVC stroken gebruikt voor huishoudelijk gebruik en je hebt ook een slijtlaag van 0,55 mm en 0,7mm, deze wordt vooral toegepast bij projectmatig gebruik.

 

KLEUREN EN DESSIGNS

Met PVC stroken heeft u veel keus qua kleuren en dessins. Door de grootte van de stroken komen de houtdessins volledig tot hun recht aan het hout waarop het dessin gebaseerd is. De PVC stroken worden zeer realistisch doordat het reliëf in de toplaag gelijk loopt met de noesten en nerven op de print.

 

Naast de vele houtdessins, kunt u ook kiezen voor PVC stroken in klassieke lei- of natuursteenmotieven. Maar ook moderne kleuren zoals mooie uni kleuren en dessins. Zelfs met een metaalachtige uitstraling is mogelijk. Deze kleuren PVC stroken bestaan uit tegels van 60 x 60 cm.

 

VOORDELEN VAN PVC STROKEN

PVC stroken kunt u samen met een vloerverwarming gebruiken, daarnaast zijn PVC stroken geschikt voor een badkamer of keuken, doordat de PVC stroken met een speciale laag afgewerkt zijn. Een ander voordeel van PVC stroken ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat, is dat PVC stroken zo goed als geluidloos zijn wanneer u erover loopt. Gebruik van PVC stroken verminderd omgeving- en contactgeluiden.

 

ONDERHOUD

Een vloer van PVC stroken is eenvoudig te reinigen. Met een stofwisser en een sopje komt u al een heel eind. En om de pvc stroken in goede conditie te houden kunt u zo nu en dan een sopje maken met de speciale reiningsproducten (James).

De voordelen van een extra beschermlaag zijn onder andere:

  • vochtbestendig (de naden tussen de stroken/tegels vloeien mooi dicht)
  • de levensduur van de pvc stroken kunnen worden verlengd door een extra beschermlaag
  • vervelende strepen van schoenzolen kunnen makkelijker verwijderd worden
  • al het vuil laat makkelijk los als u de pvc stroken schoonmaakt.

 

Voor het onderhoud van uw vloer bieden wij het complete assortiment van James aan in de winkel. Voor meer informatie over James Schoonmaakproducten: www.james.eu/nl

De Tuin 9, 1611 KR Bovenkarspel |  06 - 14 77 43 01 | info@decorfloorsandwalls.nl