VINYL

Vinyl is een andere naam voor kunststof vloerbedekking, vinyl wordt meestal aangeduid als Novilon, maar ook de naam 'zeil' wordt nog regelmatig gebruikt. Vinyl is een zacht, geschuimd pvc met daar bovenop een slijtlaag die verkrijgbaar is in verschillende diktes. Hoe dikker de schuimlaag, hoe comfortabeler de vinylvloer loopt; daarentegen zegt de dikte van de schuimlaag niets over de kwaliteit van het vinyl.

 

KLEUREN EN ONTWERPEN

Vinyl is verkrijgbaar in veel verschillende dessins, die door druktechnieken worden toegepast. U kunt kiezen voor een houtstructuur, dan is het net alsof er laminaat of parket ligt, maar ook een steenstructuur, fantasiemotieven of kinderdessins behoren tot de mogelijkheid. Voor elk interieur is wel een passend vinyl qua kleur en dessin te vinden. In de winkel/showroom kunnen wij u deze tonen en adviseren naar de mogelijkheden.

 

Vinyl is te verkrijgen in banen, tegels of stroken. Stroken vinyl zijn eigenlijk stevige pvc-lamellen die wel wat weg hebben van laminaat.

 

EIGENSCHAPPEN

Door gebruik van een Diamond Seal Coating heeft u met uw vinylvloer een zeer duurzame vloer. De coating beschermt uw vinyl tegen krassen en slijtage. Door de eigenschap van aquagrip is het risico tot uitglijden op een natte vinyl vloer beperkt tot een minimum.

 

Doordat een vinyl vloer antistatisch is, heeft u in de koude wintermaanden geen last van elektrische schokjes. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van realistisch reliëf bij bijvoorbeeld een vinyl met houtstructuur, dan is het net alsof u er een echte houten vloer heeft liggen.

 

GELUIDDEMPEND

Een vloer van vinyl is zeer stil bij gebruik. Bij een houten vloer of laminaat hoor je alles zoals het tikken van hakken of speelgoed dat valt. Met een vloer van vinyl demp je het omgevingsgeluid, maar wordt ook het contactgeluid wordt aanzienlijk verminderd. Het voordeel is dat vinyl zeer sterk materiaal is en vinyl kan zeer goed samen gebruikt worden met een vloerverwarming.

 

ONDERVLOER

Bij de ondervloer is het van zeer groot belang dat deze helemaal glad is. De ondervloer moet schoon, droog en vlak zijn. Wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is, zal wanneer het vinyl is gelegd elke oneffenheid in de ondervloer duidelijk te zien zijn.

 

ONDERHOUD

Vinyl is zeer eenvoudig schoon te houden. Door geregeld te stoffen en met een natte doek af te nemen blijft uw vinyl mooi schoon. Wel wordt aangeraden om zo nu en dan met een speciale reiniger het vinyl te reinigen, hoe vaak te reinigen hangt af van het gebruik van de vinyl vloer.


Voor het onderhoud van uw vloer bieden wij het complete assortiment van James aan in de winkel. Voor meer informatie over James Schoonmaakproducten: www.james.eu/nl

De Tuin 9, 1611 KR Bovenkarspel |  06 - 14 77 43 01 | info@decorfloorsandwalls.nl